מרנג שוויצרי

בואו נתחיל

המרנג השווצרי הוא המלך של המרנגים – הוא סמיך, נח לזילוף ואין איתו פיספוסים. בנוסף הפלוס הגדול שלו הוא שהחלבונים בו אינם חיים ולכן בטוח לאכילה, גם אם לא עבר אפיה.
עם המרנג השווצרי ניתן להכין נשיקות ובסיסי עוגה, דיסקיות פציחות לעוגות מוס וגם לזלף ממנו ציפוי לעוגה ולא לאפות כלל – מתקבל ציפוי מרשמלואי רך, ממנו ניתן לזלף למשל על פאי לימון ולצרוב בברנר, לצפות את כל העוגה במרנג ולצרוב בגריל (זוכרים את עוגת האלסקה משנות ה-80?) או להפוך אותו לקרם חמאה שוויצרי (לינק) 

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערת המיקסר את החלבונים והסוכר.

  2. מניחים את הקערה מעל בן מארי (סיר ובו מים רותחים, כך שקערת המיקסר לא נוגעת במים, אלא רק מתחממת מהאדים), ומחממים תוך כדי בחישה מפעם לפעם כ-10 דק. 

  3. כשכל הסוכר נמס בחלבון (הכי טוב לבדוק בין האצבעות שלא מורגשים גבישי סוכר), מסירים את הקערה מהבן מארי ומעבירים למיקסר.

  4. מקציפים במהירות גבוהה כדקה, עוצרים את ההקצפה ומוסיפים את הקורנפלור.

  5. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה כ-10 דק.

  6. אם רוצים להוסיף למרנג צבע, טעם או תוספת – מוסיפים כעת.

  7. מעבירים את המרנג לשקית זילוף ומזלפים מקלות, דיסקיות, נשיקות..

  8. ניתן לפני האפיה לפדר את המרנג בקקאו, בברס או לפזר סוכריות צבעוניות.

להדפסת ההדרכה

רשימת המצרכים

  • 150 ג' חלבון
  • 300 ג' סוכר
  • 1 כפית קורנפלור
  • ניתן להוסיף למרנג תמציות טעם (לינק), למרנג שוקולדי ניתן להוסיף קקאו (במקום הקורנפלור), ניתן לצבוע את המרנג עם צבעי ג'ל (לינק), ליקר מעניין, קפה. מה שתבחרו – מוסיפים בסוף ההקצפה.
Subscribe
Notify of
guest
1 תגובה
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
שיר
שיר
3 years ago

פצצה!