מקרונים במילוי שוקולד ליצ'י

בואו נתחיל

מקרונים הם עוגיות מפונקות שמצריכות סבלנות – אבל מחזירות אהבה. הן אלגנטיות, ענניות והמילוי שלהן יכתיב את אופיין; מילוי שוקולד קלאסי, או מילוי פיסטוק עדכני ואופנתי? אנחנו בחרנו בשוקולד וליצ'י – קלאסי עם קריצה.

שימו לב – מומלץ להכין יום טרם ההגשה. וכן. הפעם חובה מדחום.

 

אופן הכנה

מקרונים שלב א':

  1. במעבד מזון שמים את אבקת שקדים ואבקת סוכר וטוחנים לאבקה דקה. מעבירים פעמיים דרך מסננת כדי לוודא שאין גושים.

  2. מוסיפים את 55 גרם החלבון המיושן וטיפה מצבע המאכל הורוד. אם הצבע שהתקבל פסטלי מידי לטעמך – ניתן להוסיף עוד טיפה.

שלב ב':

  1. שמים חלבונים בקערת המיקסר. במקביל – יוצקים את המים והסוכר לסיר קטן על אש בינונית, ולא מערבבים.

  2. כשהתערובת בסיר מגיעה ל-112 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים.

     

  3. כאשר הטמפרטורה בסיר מגיעה ל-118 מעלות, יוצקים בזהירות את הסירופ לתוך החלבונים בזרם דק תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף עד שמתקרר. 

  4. בתנועות עדינות מקפלים פנימה את תערובת השקדים. מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים מספר זוגי של מקרונים בצורת לבבות.

  5. דופקים בעדינות את התבנית כנגד השיש, כדי לשחרר אויר כלוא ולהשטיח "שפיצים" שנוצרו בעת הזילוף. מומלץ – לתת למקרונים לנוח חצי שעה לפני האפיה.

  6. מחממים תנור ל-160 מעלות אופים 4 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואז מורידים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים 10 דקות נוספות. 
    מצננים בתבנית ומשחררים כשמתקרר.

מילוי:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות קטנות.

  2. מחממים את השמנת בסיר קטן לסף רתיחה.

  3. מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד לסיר וממתינים כדקה. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. 

  4. מוסיפים מלח ואת תמצית הליצ'י, מערבבים היטב ומצננים מעט.

חיצי שוקולד:

  1. ממיסים 100 גרם שוקולד

  2. מכניסים לשקית זילוף וגוזרים חור קטנטן בקצה.

  3. מזלפים חיצים על גבי נייר אפיה, כאורך גדול בכ-3 ס"מ מאורך המקרון וממתינים עד להתקשות מחדש של השוקולד.

     

ההרכבה:

  1. מכניסים את תערובת השוקולד ליצ'י לשקית זילוף, מחלקים את המקרונים לזוגות, מזלפים מעט מהקרם על מקרון, מצמידים חץ ומצמידים מקרון נוסף.

     

להדפסת ההדרכה

רשימת המצרכים

למקרונים שלב א':

  • 150 ג' אבקת שקדים בגריסה עדינה
  • 150 ג' אבקת סוכר
  • 55 גרם חלבון מיושן (אלו חלבונים ששכבו למנוחה במקרר לפחות 3 ימים)
  • 2-1 טיפות צבע מאכל ג'ל ורוד בזוקה (לינק לרכישה בחנות)

שלב ב':

  • 150 גרם סוכר
  • 38 גרם מים (כן, 38 גרם)
  • 55 גרם חלבון

למילוי:

  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • קורט מלח
  • 2 טיפות תמצית ליצ'י (לינק לרכישה)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments