Sorry, this entry is only available in עברית.
(עברית) קייקפופס תפוחיים לראש השנה
בואו נתחיל
אופן הכנה
(עברית) מערבבים את פרורי עוגת הדבש עם גבינת השמנת, התערובת צריכה להיות רכה אבל לא דביקה או לחה מדי.
(עברית) מכדררים כדורונים, נועצים בהם מקל סוכריה ושולחים לצינון והתקשות במקרר או במקפיא.
(עברית) ממיסים את השוקולד צ’יפס הלבן במיקרו (אותו טיפ – בוחרים באופציית ההפשרה) בפולסים קצרים. כאשר השוקולד רך – מוסיפים לו כמה טיפות צבע מאכל אדום בג’ל ואת השמן. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה ורכה מאוד, נוזלית במרקם של יוגורט סמיך.
(עברית) מוציאים את הקייקפופס מהמקרר, טובלים מקל סוכריה בשוקולד המומס ונועצים בכל כדורון.
(עברית) מקררים שוב, ובנתיים מרדדים מבצק הסוכר הירוק יריעת בצק קטנה ודקה ובעזרת חותכן מתאים קורצים עלים קטנים (מה זה חותכן מתאים? למשל זה שבתמונה – אבל ממש לא רק. גם חותכן קטן של עוגית מדלן שיש בבית, או שפיץ של חותכן הלב שאיתו אנחנו קורצים עוגיות יחד עם הילדים. ואם כבר ילדים – אולי מתחבא בערכת הבצק שלהם החותכן המושלם לעניין). למי שאין חותכן הדומה בצורתו לעלה – ממוללים בין האצבעות נקניקון של בצק סוכר ומועכים אותו – תתקבל צורת טיפה המצויינת לעלה שלנו.
(עברית) חותכים את המקלות המלוחים לכמה חתיכות שישמשו כענף.
(עברית) מוציאים את כדורוני הקייקפופס על מקל מהמקרר, טובלים אותם בשוקולד האדום ונועצים בספוג הפרחים, לפני שהשוקולד מתקשה נועצים בראש כל תפוח עלה ומקל בייגלה ומניחים להתקשות.
(עברית) לאחר שהשוקולד מתקשה (כ-10 דק’) ניתן לעטוף כל קייקפופ בצלופן, לקשור בסרט ירוק ולאחל שנה מתוקה.
להדפסת ההדרכה

רשימת המצרכים
עבור כ- 24 קייקפופס דבש תפוחיים נזדקק ל:
- 1 כוס פרורי עוגת דבש
- 2 כפות גבינת סימפוניה או גבינת שמנת אחרת ניטרלית בטעמה
- צבע מאכל אדום ג'ל
- שוקולד צ'יפס לבן
- 1-2 כף שמן קנולה (או כל שמן צימחי אחר, לא שמן זית!)
- מקלות בייגלה מלוחים
- 70 ג' בצק סוכר ירוק
- סרט סאטן ירוק
- קלקר או כרוב או ספוג פרחים ירוק (מכוסה בשקית) או משהו שניתן לנעוץ בו את השיפודים
- צלופן
- מקלות סוכריה


Subscribe
Login
0 Comments
Oldest