הדרכה לקייקפופס תפוחיים לקראת השנה החדשה

בואו נתחיל

“תפוח ביום מרחיק את הרופא” – מכירים את פתגם הקאלט הזה
ובכן – מה אם לא בריאות אנחנו מאחלים לעצמנו לשנה הבאה ולכל השנים שיבואו אחריה? ובכן… אולי גם יהיה מתוק. וטעים. ושמה שיבוא – שיבוא מידע,
ואם אפשר – אז יהיה גם מלא סטייל… (כזו אני. בחורה שיטחית. מבקשת בריאות, אהבה ושלום עולמי למצוא נשימה עם סטייל, אופנת נעליים נוחה וסקלת צבעים שתתאים לי…) את כל מה שאני מאחלת לעצמי וליקיריי לשנה הבאה. וגם לכם.

אופן הכנה

מקרונים שלב א':

  1. מערבבים את פרורי עוגת הדבש עם גבינת השמנת. התערובת צריכה להיות רכה אבל לא דביקה או לחה מדי. מכדררים כדורונים, נועצים בהם מקל סוכריה ושולחים לצינון והתקשות במקרר או במקפיא.

  2. ממיסים את השוקולד צ’יפס הלבן במיקרו (אותו טיפ – בוחרים באופציית ההפשרה) בפולסים קצרים. כאשר השוקולד רך – מוסיפים לו כמה טיפות צבע מאכל אדום בג’ל ואת השמן. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה ורכה מאוד, נוזלית במרקם של יוגורט סמיך.

שלב ב':

  1. (עברית) שמים חלבונים בקערת המיקסר. במקביל – יוצקים את המים והסוכר לסיר קטן על אש בינונית, ולא מערבבים.

  2. (עברית) כשהתערובת בסיר מגיעה ל-112 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים.

     

  3. (עברית) כאשר הטמפרטורה בסיר מגיעה ל-118 מעלות, יוצקים בזהירות את הסירופ לתוך החלבונים בזרם דק תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף עד שמתקרר. 

  4. (עברית) בתנועות עדינות מקפלים פנימה את תערובת השקדים. מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים מספר זוגי של מקרונים בצורת לבבות.

  5. (עברית) דופקים בעדינות את התבנית כנגד השיש, כדי לשחרר אויר כלוא ולהשטיח “שפיצים” שנוצרו בעת הזילוף. מומלץ – לתת למקרונים לנוח חצי שעה לפני האפיה.

  6. (עברית) מחממים תנור ל-160 מעלות אופים 4 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואז מורידים את חום התנור ל-140 מעלות ואופים 10 דקות נוספות. 
    מצננים בתבנית ומשחררים כשמתקרר.

מילוי:

  1. (עברית) שוברים את השוקולד לקוביות קטנות.

  2. (עברית) מחממים את השמנת בסיר קטן לסף רתיחה.

  3. (עברית) מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד לסיר וממתינים כדקה. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. 

  4. (עברית) מוסיפים מלח ואת תמצית הליצ’י, מערבבים היטב ומצננים מעט.

חיצי שוקולד:

  1. (עברית) ממיסים 100 גרם שוקולד

  2. (עברית) מכניסים לשקית זילוף וגוזרים חור קטנטן בקצה.

  3. (עברית) מזלפים חיצים על גבי נייר אפיה, כאורך גדול בכ-3 ס”מ מאורך המקרון וממתינים עד להתקשות מחדש של השוקולד.

     

ההרכבה:

  1. (עברית) מכניסים את תערובת השוקולד ליצ’י לשקית זילוף, מחלקים את המקרונים לזוגות, מזלפים מעט מהקרם על מקרון, מצמידים חץ ומצמידים מקרון נוסף.

     

להדפסת ההדרכה

רשימת המצרכים

למקרונים שלב א':

  • 150 ג' אבקת שקדים בגריסה עדינה
  • 150 ג' אבקת סוכר
  • 55 גרם חלבון מיושן (אלו חלבונים ששכבו למנוחה במקרר לפחות 3 ימים)
  • 2-1 טיפות צבע מאכל ג'ל ורוד בזוקה (לינק לרכישה בחנות)

שלב ב':

  • 150 גרם סוכר
  • 38 גרם מים (כן, 38 גרם)
  • 55 גרם חלבון

למילוי:

  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • קורט מלח
  • 2 טיפות תמצית ליצ'י (לינק לרכישה)
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments