מתכון קל להכנה, קל לזכירה ועם חומרים שתמיד יש בבית.
הבצק נעים, לא מפונק ומתקבלות ממנו עוגיות נימוחות, טעימות ששומרות על צורתן ולא מתעוותות – מה שהופך אותן למושלמות לעיטור.
מתכון קל להכנה, קל לזכירה ועם חומרים שתמיד יש בבית.
הבצק נעים, לא מפונק ומתקבלות ממנו עוגיות נימוחות, טעימות ששומרות על צורתן ולא מתעוותות – מה שהופך אותן למושלמות לעיטור.
במעבד מזון (אפשר גם ידנית אך זה פחות נוח) מעבדים חמאה, סוכר וטיפה של תמצית הטעם לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ומערבבים.
מוסיפים אל הקערה קמח ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד. אוספים את הבצק ומשטחים לדסקית עבה. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
לשים מעט את הבצק, מרדדים על משטח מקומח וקורצים צורות. יש לשים לב לא לרדד דק מדי, ניתן להשתמש בלייסטים מיוחדים לשמירה על עובי אחיד, או פשוט לרדד על שתי ידיות כפות עץ. עובי אחיד יקנה מראה מקצועי
אם הבצק דביק מעט, אפשר להוסיף מעט קמח או להחזיר למקרר לכמה דקות
מחממים תנור ל-170 מעלות, מסדרים את העוגיות על גבי נייר אפייה עם רווחים ביניהם ואופים 8-10 דקות. העוגיות צריכות להישאר כמעט לבנות (אפשר לאפות עד להזהבת השוליים אם אוהבים עוגיות מעט קשות יותר). מניחים לקירור מלא, ואז אפשר לקשט.
שומרים בכלי אטום.