עוגת שוקולד גבוהה

בואו נתחיל

מתכון עוגת השוקולד המושלמת של הסבתות. זו עוגה עם טעם שוקולדי עמוק בזכות הקקאו והשוקולד, והיא גם עולה לגובה מרשים בשל כמות אבקת האפיה הגבוהה יחסית.

מתכון קלאסי שיתאים כבסיס לעוגה מעוצבת, אבל גם לעוגת יומולדת לילדים ועם פידור של אבקת סוכר או קרם גאנש מתוק – גם לצד הקפה. והיא אפילו פרווה!

אופן הכנה

קבוצת שלבים ראשונה

  1. משמנים היטב תבנית אפיה ומחממים תנור ל-160.

  2. ממיסים את השוקולד המריר עם כוס מים אחת.

  3. בקערת המיקסר מערבבים את הביצים, השמן ואת כוס המים שנותרה.

  4. מוסיפים את הקמחים, את אבקת האפיה, הסוכר והקקאו ומערבבים לתערובת אחידה.

  5. מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס ומקציפים לקבלת תערובת תפוחה.

  6. יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פרורי עוגה עליו.

להדפסת ההדרכה

רשימת המצרכים

עבור עוגת שוקולד אחת נזדקק ל:

  • 1 כוס קמח תופח
  • 2 שקיות אבקת אפיה
  • 1.5 כוס סוכר
  • 3/4 כוס קקאו
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 100 ג' שוקולד מריר
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments